الف : شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری

ب :شستشو و ضدعفونی لوازم و تجهیزات

ج :پاکسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه

د: شستشو و ضد عفونی شبکه آبرسانی

ه :استفاده از فرمالین جهت ضد عفونی


 الف : شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری

مرحله 1-تخلیه کود حاصل و حمل و نقل آن با توجه به دستورالعمل (بخشنامه شماره 29771-9/7/ 74 ) سازمان دامپزشکی کشور باید انجام پذیرد .

مرحله 2-پاکسازی سالن ها در محوطه مرغداری از بقایای کود و پر و لاشه و سایر بقایای آلودکننده از دور قبل صورت پذیرد .

مرحله 3-کلیه تجهیزات و لوازم از قبیل دانخوری ، آبخوری و غیره ...... از سالن ها خارج و جهت شستشو و ضدعفونی به محوطه خارج از سالن منتقل شود .

مرحله 4-با استفاده از آب گرم (با فشار قوی ) کلیه قسمتهای سالن ها از قبیل کف – سطوح داخلی و خارجی دیوارهای سالن – پشت بام و سایر تاسیسات (کارخانه تهیه دان – انبار ها – دفتر کار – اتاق نگهبانی و .......) در مرغداری از کود – پر – و گرد و خاک کاملا پاکیزه شود .

مرحله 5-شستشوی بعدی با استفاده از دیتر جنت ها (صابون مایع – محلول های پاک کننده و .......) انجام گیرد و سپس با آب گرم و فشار مناسب کلیه قسمتها پاکیزه شود .

مرحله 6-تعمیر و مرمت هر گونه منفذ و برطرف کردن خرابی های موجود در سطح سالن ها و سایر تاسیسات رفع پارگی های توری پنجره ها در این مرحله الزامیست .

مرحله 7-شعله دادن مف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع 5/1متر .

مرحله 8-ضدعفونی کلیه سطوح (کف – سقف – دیوارها – پشت بام ) با توجه به پیشنهادات مندرج در جداول شماره 1 و 2 .

مرحله 9-نظافت و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند 7.

مرحله 10–لایروبی و شستشو و ضدعفونی سیستم فاضلاب با توجه به بند 7 .

مرحله 11-پس از پایان مرحله 9 کلیه درب ها و پنجره های سالن ها و ایر تاسیسات تا ضد عفونی نهایی پس از نصب لوازم و تجهیزات از ورود احتمالی موش و باید بسته شوند تا یا افراد غیر مسئول باید بسته نگهداشته شود .

ب :شستشو و ضدعفونی لوازم و تجهیزات

مرحله 1-کلیه لوازم و تجهیزات مرغداری از قبیل دانخوری و آبخوری و آنهایی که قابل شستشو می باشند به خارج از سالن ها منتقل شود و باید در مرحله اول در آب گرم غوطه ور گردند .

مرحله 2-لوازم فوق را مجددا با آب گرم و برس شسته و سپس با ماده ضدعفونی کننده موثر که در جدول شماره 1 ذکر گردیده است به مدت دوساعت غوطه ور و ضد عفونی گردند و متعاقبا با آب تمیز آب کشیده شود .

ج :پاکسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه

مرحله 1-سطوح آسفالته و بتونی محوطه مرغداری پس از شستشو سالن ها با آب فشار قوی باید کاملا تمیز شود .

مرحله 2-کلیه سطوح مطرح شده در مرحله 1 و همچنین سطوح خاکی و ....... باید شعله داده شوند .

مرحله 3-اسپری ماده ضد عفونی کننده با توجه به مواد ضدعفونی کننده موثر مندرج در جداول برروی سطوح اعم از آسفالت شده و بتونی و شنی و خاکی الزامیست .

مرحله 4–آهک پاشی سطوح غیر قابل شستشو محوطه نرغداری پس از انتقال لوازم و تجهیزات مرغداری به داخل سالن ها با آب آهک تازه انجام پذیرد.

مرحله 5–تامین محلول ضدعفونی در مدخل درب ورودی اداری و سالن ها پس از شستشو و ضد عفونی سالن ها الزامیست .

د: شستشو و ضد عفونی شبکه آبرسانی

1-کلیه شبکه آبرسانی محتوی آب آشامیدنی طیور تخلیه و لایروبی و شستشو و تمیز شود .

2-مخازن و لوله ها با محل ضدعفونی کننده پر گردیده و پس از 24 ساعت محلول تخلیه و سپس سیستم با آب تمیز شستشو داده شود .

ه :استفاده از فرمالین جهت ضد عفونی

1-استفاده از لباس کار – ماسک و دستکش مناسب در زمان استفاده از فرمالین ضروری است .

2-قبل از شروع استفاده از فرمالین باید کلیه پنجره ها و هواکش ها و کلیه نقاطی که امکان خروج گاز از آنها وجود دارد بسته شوند .

3-پس از قرار دادن کلیه وسایل و تجهیزات و ملزومات مورد نیاز دوره پرورش در داخل سالن ها نسبت به توزیع بستر مناسب و سالم به نحوی که در مسیر رفت و آمد قرار نگرفته باشد اقدام و متعاقبا نسبت به گاز دادن اقدام شود .

4-در صورتی که جهت ضدعفونی سالن ها از ترکیب پرمنگنات و فرمالین استفاده شود به میزان حداقل 10 گرم پرمنگنات و 20 سانتی متر مکعب فرمالین برای هر متر مکعب لازم می باشد . حداقل درجه حرارت سالن کمتر از 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65 درصد باشد .

بخار دادن (با غلتک 1× )

40 سی سی فرمالین +20 گرم پرمنگنات پتاسیم برای هر 8/2 متر مکعب روش

 

منبع : سایت دانشگاه سراوان