گونه‌های مختلف عسل

1ـ عسل طبیعی که از طریق فرآیند کاملا طبیعی حاصل از فعالیت زنبورهای عسل پدید می‌آید و ماده‌ای مغذی است. خواصی که برای عسل ذکر می‌شود فقط مربوط به این‌گونه است؛ البته به شرطی که حرارت غیرمجاز ندیده باشد. قیمت متعارف این نوع عسل‌ها حتی به کیلویی 300 هزار تومان و بیشتر هم می‌رسد که عمدتا به صورت محدود و با شناسایی تولیدکنندگان قابل خرید است.

2ـ عسل تغذیه‌ای عبارت است از ماده شیرینی که از طریق زنبور عسل منتها با استفاده از شربت و شکر و شیره انگور و.... که به خورد زنبورها می‌دهند، به دست می‌آید. این‌گونه عسل‌ها قطعا کیفیت و خواص عسل طبیعی را ندارد و ساکارز (قند آن) بالای 5 درصد است. متاسفانه این نوع عسل به‌وفور در فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شود. قیمت این عسل از هرکیلو 5000 تومان تا 20 هزار تومان و بالاتر در نوسان است.

3ـ عسل تقلبی که مایعی شیرین شبیه عسل است. این ماده از ترکیب گلوکز تجاری، شکر، اسیدسیتریک، اسانس و... پس از پختن به دست می‌آید. قیمت این ماده تقلبی هر کیلو 3000 تا 5000 تومان است.

4ـ عسل تک‌گل به عسلی می‌گویند که زنبور عسل آن را فقط از شهد یک نوع گل جمع‌آوری کرده است. این نوع عسل بسیار کمیاب و گران است.

5ـ عسل چهل گیاه به عسلی می‌گویند که زنبور عسل شهد را از روی انواع گل‌ها جمع‌آوری می‌کند؛ این گونه عسل کاربرد درمانی دارد.

6ـ عسل موم‌دار: این عسل سرشار از گرده گل بر موم است و بهتر است به دلیل رسوب داروهای درمان زنبورها در موم از مصرف مدام آن جلوگیری کرد.

منبع: جام جم

/ 0 نظر / 26 بازدید